Molen Nooit Gedacht

Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!

Bij molen Nooit Gedacht in Warnsveld lijkt van een afstandje niets aan de hand. Maar wie dichterbij komt, ziet dat van één van de twee roeden de fokken, de gebogen houten profielen aan de wieken, zijn verwijderd. Deze waren zo slecht dat langer draaien onverantwoord was. Nieuwe fokken kosten € 15.000. Een flink bedrag. Daarom vragen wij dringend een bijdrage van u.

Molen De Onderneming

Geef molen De Onderneming zijn wiekenkruis terug!

De roeden van het wiekenkruis van molen De Onderneming in Hippolytushoef zijn doorgeroest. Sinds mei 2017 staat de molen daarom stil. Stilstand betekent achteruitgang. Het wiekenkuis zal dus vervangen moeten worden. Dit gaat ongeveer € 64.000 kosten. Naast subsidie zal De Wieringer Molens veel bij moeten dragen. We hebben uw hulp dus nodig. Help mee om de parel van Wieringen weer compleet te maken.

DE VLIJT 2016

Een nieuw gebit voor De Vlijt

Het bovenwiel van molen de Vlijt in Meppel is helaas het enige wiel in deze grote maar wel heel erg lege molen. Gelukkig komt daar spoedig verandering in, want de molen gaat over een poosje mosterd maken. Echte Meppeler mosterd. Met uw steun zetten we kammen in het bovenwiel, zodat de molen weer kan draaien.

Een nieuwe kijk- , doe- en ervaarzolder voor De Roos

De Delftse molen de Roos verdient het om meer over te weten, te leren en te ervaren! Voor de duizenden bezoekers, die er jaarlijks komen, willen we  nieuw en bijdetijds informatiemateriaal maken en de educatiezolder opnieuw inrichten. Zodat jong en oud, Delftenaren en bezoekers van buiten Delft nog beter ervaren hoe bijzonder molen De Roos is.

Schilderbeurt voor molen Rijn en Lek

De wieken, stelling en andere houten delen van deze unieke molen in Wijk bij Duurstede zijn dringend aan onderhoud toe. Met een grondige verfbeurt wordt ernstiger schade voorkomen! Help mee! Maak de Rijn en Lek sterk door schilderwerk.'