Educatie
Vanaf 1 november 2019 kunnen molenaars, moleneigenaren, basisscholen en maatschappelijke organisaties die zich richten op educatie aanvragen indienen bij het Molenfonds voor educatieprojecten, gericht op het bezoeken van molens door kinderen van basisscholen. Met deze subsidies wil De Hollandsche Molen het bezoek aan molens stimuleren, als onderdeel van het programma Ieder kind naar de molen. Kosten van transport (inzet bussen), educatief materiaal en andere onkosten komen tot een maximum van 5.000 euro voor vergoeding in aanmerking. Uitvoerings- en personele kosten zijn niet subsidiabel.

Voor het aanvragen van een subsidie uit het Molenfonds is vanaf 1 november een formulier beschikbaar, dat te downloaden valt via de website www.molenfonds.nl. Alleen compleet ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Het Molenfonds kan deze educatieve projecten subsidiëren dankzij de nalatenschap van prof. dr. J.E (Koos) Andriessen, onder meer ex-minister van Economische Zaken. Uit deze nalatenschap is het Koos Andriessen Moleneducatiefonds gevormd, met als doel het bevorderen van educatieve projecten op de molen.

Bekijk de voorwaarden.

Ga direct naar het Formulier-aanvragen-subsidie-educatie. U kunt deze printen en ingevuld e-mailen naar dhm@molens.nl.