Aanvragen bij het Molenfonds

Het Molenfonds is door De Hollandsche Molen opgericht om zoveel mogelijk middelen voor groot onderhoud en restauraties van molens samen te brengen. Het Molenfonds is thans gevormd door financiële bijdragen van de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij), de Gravin van Bylandt Stichting en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Als dé vereniging voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland beheert De Hollandsche Molen het Molenfonds. Het Molenfonds is de financiële basis voor de bescherming van molens in Nederland. Het fonds draagt onder meer bij aan projecten op het gebied van (groot) onderhoud, voorlichting, en incidenteel ook aan restauraties. Er zijn drie mogelijkheden.

Projecten

Bijdrage groot onderhoud

Het Molenfonds is bedoeld om bij te dragen aan groot onderhoud van molens.

Crowdfunding

Vul het formulier in als u een crowdfundactie wilt opstarten voor uw molen.

Molenprijs

Molenprijs

De Molenprijs is een van de grootste publieksprijzen van Nederland. Ieder jaar wint het molenproject dat de meeste publieksstemmen heeft gekregen.

Waar komt het geld vandaan?

Het Molenfonds wordt op vele manieren gevuld. Partners zoals de VriendenLoterij dragen jaarlijks bij. Ook andere fondsen doen een bijdrage, denk aan de Gravin van Bylandt Stichting. Ook de overheid heeft budget beschikbaar gesteld. Bedrijven worden benaderd om ook mee te doen.

Daarnaast doet ook het publiek mee. U kunt het Molenfonds op twee manieren steunen.

  • Wilt u graag concreet zien waar uw geld terechtkomt? Geef dan rechtstreeks aan één van de molenprojecten.
  • Wilt u alle molens helpen? Doe dan een algemene bijdrage aan het fonds!

Molenfonds

Molens behouden en beschermen is de missie van het Molenfonds. Het behoud van molens vraagt onderhoud en geld. Het Molenfonds is hét platform om geld in te zamelen voor onderhoud –en restauratieprojecten voor alle molens in Nederland. Dé plek waar u molens direct kunt steunen: op een manier die u past! Het Molenfonds is een initiatief van De Hollandsche Molen.

U bepaalt zelf welk project u wilt steunen. Uw bijdrage komt gegarandeerd terecht bij het door u gekozen project

 

CBF Erkend - ANBI

Blijf altijd op de hoogte