De Blauwe Steen moet weer malen

Zuid-Holland
Molen De Roos in Delft wil een extra maalkoppel maken met de eeuwenoude maalstenen van vroeger, die gevonden zijn bij de bouwwerkzaamheden. Hiermee wil De Roos aan de toegenomen vraag naar ambachtelijk molenmeel voldoen. Helpt u mee?

Bekijk project

Help mee om de Blauwe Steen weer te laten malen bij De Roos, de enig overgebleven molen in Delft. Bij de bouw van de spoortunnel waarop de molen staat deed men een bijzondere ontdekking. Twee molenstenen die ooit op de molen maalden werden onder de molen aangetroffen. Van deze stenen wil De Roos weer een malend koppel maken, om aan de toegenomen vraag van ambachtelijk molenmeel te voldoen. De molenstenen zijn honderden jaren geleden gemaakt van lavasteen uit de Eiffel en hebben een blauwe gloed.

Help jij ons mee om de Blauwe Steen te herstellen zodat onze molenaars nog meer graan kunnen malen? Hiervoor willen we graag wat terug doen. We hebben een aantal tegenprestaties bedacht wat het doneren nog leuker maakt.

We willen je namens alle vrijwilligers van molen De Roos heel erg bedanken dat je met jouw donatie een steentje bijdraagt.

Waar kan je uit kiezen?

!! Let op: als je kiest voor een van deze acties klik dan aan dat je persoonsgegevens bij ons bekend mogen worden zodat we contact met je kunnen opnemen !!

1. Kleine molensteen – Bij donatie van 10 euro
Dit is een kleine molensteen als aandenken aan de donatie. Dit steentje is af te halen in de molenwinkel van de molen in Delft.

2. Zakje Delfts pannenkoekenmeel – Bij donatie van 15 euro
Een zakje pannenkoekenmix van de molen. Het zakje met pannenkoekenmeel kan je afhalen in de molenwinkel van de molen in Delft.

3. Boek ‘Van stadswal naar tunneldak’ – Bij donatie van 50 euro
Een mooi boek waarin de geschiedenis van Molen de Roos beschreven staat. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven! Het boek kan je afhalen in de molenwinkel van de molen in Delft of we sturen het aan je op.

4. VIP Dag voor 2 personen met de molenaar – Bij donatie van 100 euro
Wil je zelf een keer je eigen graan malen? Loop dan een dagdeel mee met de molenaar. Je krijgt alle ins en outs te horen over de molen. Wist je bijvoorbeeld dat een molenaar veel verstand van het weer moet hebben om in te schatten hoe hij de molen het best kan laten draaien? Voor 100 euro mag je, samen met een 2e persoon, een dagdeel meelopen met de molenaar. Een unieke kans! (Let op, er zijn maar 10 plaatsen)

5. Uniek kinderfeestje geheel verzorgd voor 8 kinderen – Bij donatie van 200 euro
Lijkt het je leuk om, zodra het weer kan, je zoon of dochter een kinderfeestje te geven op de molen met zijn of haar 7 beste vriendjes en vriendinnetjes? Kies dan voor dit geheel verzorgde kinderfeestje. De kinderen krijgen een leuke middag en mogen hun eigen graan malen voor de pannenkoeken die we voor ze bakken. Voor 200 euro heb je een uniek kinderfeestje. Let op, er zijn maar 4 feestjes beschikbaar.

6. Naamplaatje op bestelbord die bij de Blauwe Steen komt te hangen – Bij donatie van 250 euro
Op dit mooie nostalgische bord is plek voor 10 namen van donateurs.

7. Laat je naam graveren in de Blauwe Steen – Bij donatie van 1000 euro
Wil je je naam vereeuwigen in de enige echte Blauwe Steen van molen De Roos? Laat je naam dan graveren. Voor 1000 euro staat je naam voor altijd in de steen.

Heb je een ander donatiebedrag in je hoofd? We verloten ook 8 tickets voor een bakworkshop van Thijs. Thijs stond in de finale van Heel Holland Bakt en gaat een leuke workshop geven op donderdag avond 22 april. Wil je kans maken op deze workshop? Doneer dan een bedrag naar keuze door zelf je donatiebedrag in te vullen. Onder de donateurs verloten we de tickets!

 

84.49% ingezameld
€8.448,50 gedoneerd van €10.000,00 doel
165 Donateurs
49 dagen resterend

Ja, ik wil deze molen steunen!

52.011974, 4.3529143

Doneeracties

Help jij ons mee om de Blauwe Steen te herstellen zodat onze molenaars nog meer graan kunnen malen? Hiervoor willen we graag wat terug doen. We hebben een aantal tegenprestaties bedacht wat het doneren nog leuker maakt. Zo ontvang je bijvoorbeeld voor 10 euro een kleine molensteen die je kan afhalen bij de molenwinkel. Voor een donatie van 15 euro kun je een zakje Delftse pannenkoekenmix ophalen in de molenwinkel. Wil je je misschien voor altijd verbinden aan molen De Roos? Doneer dan 200 euro en laat je naam op het nostalgische bestelbord zetten dat in de molen komt te hangen.

!! Let op: als je kiest voor een van deze acties klik dan aan dat je persoonsgegevens bij ons bekend mogen worden zodat we contact met je kunnen opnemen !!