Nieuwe schoren voor de Koutermolen

Hoedekenskerke, Zeeland
De Koutermolen in de voormalige veerplaats Hoedekenskerke behoeft dringend herstel aan de korte- en lange schoren. Deze balken zorgen ervoor dat de kap en de wieken goed in de wind gedraaid kunnen worden. Help nu mee en laat het de Koutermolen weer voor de wind gaan!

Bekijk project

 

Nieuwe schoren voor de Koutermolen

De Koutermolen

De inwoners van het Zeeuwse dorp Hoedekenskerke beschikken waarschijnlijk al sinds de 15e eeuw over een molen, maar sinds 1874 pronkt het dorp met de Koutermolen. Een kouter is een middeleeuwse naam voor een stuk (verhoogd) boerenland, en het stuk grond waar de molen op gebouwd is werd vroeger wel ‘de kouter’ genoemd. Misschien dat juist door de wat hogere ligging de molen meer wind kon vangen! De Koutermolen werkte als een echte dorpsmolen tot in de jaren zestig van de vorige eeuw. Tegenwoordig zorgt een stichting ervoor dat de Koutermolen behouden blijft zodat de molen nog regelmatig graan kan malen.

Momenteel wordt de Koutermolen grondig opgeknapt, maar is er nog extra geld nodig voor herstel aan de staartconstructie. De staart, de grote balken die aan de achterkant van de molen vastzitten, zorgen er voor dat de kap en de wieken goed in de wind gedraaid kunnen worden. Vier van deze balken, de korte en lange schoren, zijn er slecht aan toe en moeten vervangen worden. Wil je helpen zodat de Koutermolen weer goed de wind kan vangen? Geef dan nu aan de parel van Hoedekenskerke!

 

100.41% ingezameld
€3.012,19 gedoneerd van €3.000,00 doel
12 Donateurs
Campagne is geëindigd
51.4264385, 3.905208200000061

Doneeracties

Kijk ook op de website van de Koutermolen

22 maart 2019

Zing mee voor de Koutermolen!

Om de crowdfunding voor de Koutermolen verder op weg te helpen hebben de leerlingen van juf Jenneke van basisschool De Regenboog een liedje gemaakt! Op de basisschool in Hoedekenskerke worden vandaag op Nationale Pannenkoekendag ook pannenkoeken gebakken met meel van de molen. Volgende week gaat er een bijzondere actie van start waarbij de inwoners van…

Lees meer
11 februari 2019

Koutermolen in Hoedekenskerke krijgt geld voor restauratie

De Koutermolen in Hoedekenskerke heeft in 2018 subsidie van de provincie Zeeland ontvangen. "En daar zijn we heel blij mee", vertelt voorzitter Jos Roelse van Stichting De Koutermolen die de molen beheert. Met de restauratiesubsidie wordt een aantal belangrijke zaken in de komende maanden aangepakt. "De conditie van de molen is desastreus. De romp is…

Lees meer