Nieuw metselwerk voor De Kersenboom

Zuid-Holland
De Kersenboom, de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel mensen komen er voor een keur aan meelproducten al jaren, net als lokale warme bakker. Restauratie van metselwerk is hoognodig om regenwater buiten te houden en meer schade aan metsel- en binnenwerk te vermijden. Helpt u ook mee?

Bekijk project

De korenmolen ‘de Kersenboom’ te Rijsoord is de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel particuliere consumenten weten de molen sinds jaar en dag te vinden voor een keur aan meelproducten. Ook wordt geleverd aan de plaatselijke warme bakker. Het metselwerk van de molen is echter toe aan een hoognodige restauratie om het regenwater buiten te houden en het metselwerk (en binnenwerk) voor verdere schade te behoeden. Bij een tussentijdse inventarisatie zijn nog meer gebreken aan het licht gekomen.

Hiervoor vragen wij u om een bijdrage.
Een deel van het bedrag (€ 1.500,-) wordt verdubbeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

U kunt ook uw gift overmaken via rekeningnummer NL71INGB0000113590 t.n.v. De Hollandsche Molen o.v.v. De Kersenboom.

 

101.63% ingezameld
€4.370,00 gedoneerd van €4.300,00 doel
74 Donateurs
Campagne is geëindigd
51.852251, 4.5862215

Doneeracties

De korenmolen ‘de Kersenboom’ te Rijsoord is de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel particuliere consumenten weten de molen sinds jaar en dag te vinden voor een keur aan meelproducten. Ook wordt geleverd aan de plaatselijke warme bakker.
Het metselwerk van de molen is echter toe aan een hoognodige restauratie om het regenwater buiten te houden en het metselwerk (en binnenwerk) voor verdere schade te behoeden. Bij een tussentijdse inventarisatie zijn nog meer gebreken aan het licht gekomen.  Hiervoor vragen wij u om een bijdrage. Een deel van het bedrag wordt verdubbeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds.