Nieuwe roeden voor ’t Hoog- en Groenland

Utrecht
Het complete wiekenkruis van de 340 jaar oude poldermolen ’t Hoog- en Groenland in Baambrugge (Utrecht) wordt vervangen evenals een lange en een korte schoor. Als dit achter de rug is zal de kap worden voorzien van nieuw riet en krijgt de molen een schilderbeurt. Tegelijk met de restauratie wordt het karakteristieke ophaalbruggetje, de enige toegang tot de molen, ingrijpend gerenoveerd.

Bekijk project

Nieuwe roeden voor ’t Hoog- en Groenland

Stichting Het Utrechts Landschap gaat de karakteristieke poldermolen ’t Hoog- en Groenland in Baambrugge (Utrecht) grootscheeps restaureren. De 340 jaar oude molen aan de Angstel krijgt een nieuwe staart – beide schoren worden vervangen – en trap. Ook wordt het wiekenkruis gerepareerd: twee roeden worden vervangen en opgehekt. Als dit achter de rug is wordt deze achtkante bovenkruier opnieuw met riet gedekt en geschilderd. Hierdoor kan de molen weer decennialang draaien. Tegelijkertijd met deze restauratie wordt het ophaalbruggetje, de enige toegang tot de molen, gerenoveerd. Helpt u mee deze parel in de polder op te knappen?

U kunt ook een gift overmaken via rekeningnummer NL71INGB0000113590 t.n.v. De Hollandsche Molen o.v.v. Hoog- en Groenland.

 

 

12.20% ingezameld
€915,00 gedoneerd van €7.500,00 doel
6 Donateurs
62 dagen resterend

Ja, ik wil deze molen steunen!

52.2582946, 4.9860764

Doneeracties

Nieuwe roeden voor ’t Hoog- en Groenland
Stichting Het Utrechts Landschap gaat de karakteristieke poldermolen ’t Hoog- en Groenland in Baambrugge (Utrecht) grootscheep restaureren. De 340 jaar oude molen aan de Angstel krijgt een nieuwe staart – beide schoren worden vervangen – en trap. Ook wordt het wiekenkruis gerepareerd: twee roeden worden vervangen en opgehekt. Als dit achter de rug is wordt deze achtkante bovenkruier opnieuw met riet gedekt en geschilderd. Hierdoor kan de molen weer decennialang draaien. Tegelijkertijd met deze restauratie wordt het ophaalbruggetje, de enige toegang tot de molen, gerenoveerd. Helpt u mee deze parel in de polder op te knappen?