Nieuwe zeilen voor de Oostmolen

Kloetinge, Zeeland
De Oostmolen torent al meer dan 300 jaar boven het Zeeuwse dorp Kloetinge uit. De oude molenzeilen zijn erg versleten en moeten vernieuwd worden. Geef jij de Kloetingse molen weer nieuwe wind in de zeilen?

Bekijk project

De Oostmolen

In het Zuid-Bevelandse Kloetinge staat de prachtige Oostmolen. De molen is gebouwd in 1704 nadat de vorige Kloetingse molen, een standerdmolen, was omgewaaid. Bijna 250 jaar maalde de molen het graan voor Kloetinge en ver daarbuiten. De naam ‘Oostmolen’ is al heel oud: al vanaf de 16e eeuw stonden er vier molens in Kloetinge, waarvan de voorganger van deze molen het meest oostelijk gelegen was.

Tegenwoordig is de molen eigendom van een stichting die hard werkt om de Kloetingse molen nog lang te kunnen laten draaien. Dit jaar zijn er uitgebreide schilderwerkzaamheden geweest waardoor de molen er weer prachtig bij staat. De bakstenen molenromp is volgens Zeeuwse traditie geheel gewit en ook de wieken zijn opnieuw in de verf gezet.

Het enige wat nog mist zijn vier nieuwe zeilen voor de molen. De oude molenzeilen zijn erg versleten en moeten dringend vervangen worden. Wil je ook helpen om de Oostmolen weer trots te laten draaien boven Kloetinge? Doneer dan nu voor de nieuwe zeilen voor de Kloetingse molen!

62.33% ingezameld
€1.870,00 gedoneerd van €3.000,00 doel
12 Donateurs
Campagne is geëindigd
51.4970306, 3.9211892000000717
11 februari 2019

Stichting doet beroep op inwoners voor onderhoud aan molen in Kloetinge

Het onderhouden van een molen kost handenvol geld. Daar weten ze bij de stichting die de Kloetingse Oostmolen in eigendom heeft alles van. In een poging wat meer financiële armslag te krijgen, start binnenkort een crowdfundingactie. Nadat de stichting 10 jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen, heeft het bestuur veel restauratiewerk aan de ronde stellingmolen…

Lees meer