‘Het dak eraf’: een nieuw dak voor de Wilpermolen

Gelderland
De grootste stellingmolen van de provincie Gelderland heeft uw hulp nodig: op de gehele kap dient het riet te worden vervangen. Ook de houten stellingliggers en houten stellingdelen zijn toe aan vervanging. Na deze restauratie staat de Wilpermolen weer als een huis en is het vanaf de autosnelweg A1 weer een prachtig herkenbaar gezicht voor de volgende generaties en het dorp Posterenk. Draagt u ook bij?

Bekijk project

De grootste stellingmolen van de provincie Gelderland heeft uw hulp nodig: op de gehele kap dient het riet te worden vervangen. Ook de houten stellingliggers en houten stellingdelen zijn toe aan vervanging. Na deze restauratie staat de Wilpermolen weer als een huis en is het vanaf de autosnelweg A1 weer een prachtig herkenbaar gezicht voor de volgende generaties en het dorp Posterenk.

De 28 meter hoge Wilpermolen is met haar 286 jaar een van de oudste stellingkorenmolens van de provincie Gelderland. Tot 1985 was de molen in eigendom van vele ambachtelijke molenaars. Daarna is de Stichting Behoud Wilpermolen opgericht om de molen voor het nageslacht te bewaren. De molen is voor de wijde omgeving een prachtig ontmoetingscentrum en ‘thuisbasis’. Met (culturele) activiteiten wordt het reguliere onderhoud gefinancierd. De stichting bestaat uit 20 vrijwilligers.

De Wilpermolen vraagt om uw bijdrage om een aantal grote klussen te kunnen klaren. Doet u mee?

60.10% ingezameld
€3.606,00 gedoneerd van €6.000,00 doel
85 Donateurs
3 dagen resterend

Reacties

Ja, ik wil deze molen steunen!

52.2132161, 6.1177808

Doneeracties

Om het restauratieplan succesvol te kunnen uitvoeren, is uw bijdrage van harte welkom. Draagt u minimaal € 100 bij? Dan nodigen wij u uit voor een presentatie over de Wilpermolen, inclusief een rondleiding!