Molenfonds

Molens zijn onlosmakelijk verbonden aan Nederland en dat dient ook zo te blijven. Molens zijn kwetsbare, levende monumenten die extra zorg nodig hebben. Daarom heeft De Hollandsche Molen het Molenfonds opgericht. Het Molenfonds is hét platform voor financiële steun aan molens in nood en om deze een goede toekomst te geven.
Moleneigenaren kunnen een project aanmelden voor onderhoud of restauratie en een beroep doen op het fonds voor een bijdrage uit geworven gelden.

Het Molenfonds streeft naar behoud van molens als cultuurhistorisch erfgoed in het Nederlandse landschap. Molens behouden en hun verhaal doorgeven aan volgende generaties. Maar ook molens vandaag de dag in ere houden zodat iedereen die dat wil ze kan bezoeken en ervan genieten.

Dit kan gerealiseerd worden! Met financiële steun. Want veel molens hebben dringend onderhoud nodig. Onderhoud dat nodig is voor openstelling voor publiek, en om te kunnen draaien en malen. De overheid erkent weliswaar de waarde van molens en levert haar bijdrage, maar meer geld is nodig om de kosten te dekken.

Ook ú kunt bijdragen. Snel en eenvoudig op een manier die u past. Van een kleine gift tot een grote schenking of een nalatenschap. Geven om molens is geven aan molens.

Contact

Steun de molens

Adresgegevens

Molenfonds
Zeeburgerdijk 139
1095 AA Amsterdam
T +3120 623 87 03
E dhm@molens.nl