Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Nieuwe roeden voor ’t Hoog- en Groenland

  Utrecht
  Het complete wiekenkruis van de 340 jaar oude poldermolen ’t Hoog- en Groenland in Baambrugge (Utrecht) wordt vervangen evenals een lange en een korte schoor. Als dit achter de rug is zal de kap worden voorzien van nieuw riet en krijgt de molen een schilderbeurt. Tegelijk met de restauratie wordt het karakteristieke ophaalbruggetje, de enige toegang tot de molen, ingrijpend gerenoveerd.

  Bekijk project

  €915,00 gedoneerd van €7.500,00 doel
 2. De Blauwe Steen moet weer malen

  Zuid-Holland
  Molen De Roos in Delft wil een extra maalkoppel maken met de eeuwenoude maalstenen van vroeger, die gevonden zijn bij de bouwwerkzaamheden. Hiermee wil De Roos aan de toegenomen vraag naar ambachtelijk molenmeel voldoen. Helpt u mee?

  Bekijk project

  €325,00 gedoneerd van €10.000,00 doel
 3. Nieuwe roeden voor Kyck over den Dyck

  Zuid-Holland
  De historische stadsmolen Kyck over den Dyck in Dordrecht kan niet meer op de wind malen. De roeden vertonen ernstige schade. De molen verdient het om tijdens het 800-jarig bestaan van de stad te kunnen pronken. Helpt u mee?

  Bekijk project

  €915,00 gedoneerd van €3.000,00 doel
 4. Geef De Dellen haar vleugels terug

  Groningen
  Van molen De Dellen, nog één van de laatste karakteristieke Oost-Groninger houtgedekte poldermolens, brak plotseling een roede. De schade is fors, oorzaak nog niet bekend. 'Geef onze dame haar vleugels terug!' Help mee De Dellen weer te laten draaien!

  Bekijk project

  €5.846,40 gedoneerd van €10.000,00 doel
 5. Nieuwe wieken voor Molen van Goudriaan

  Zuid-Holland
  Op 7 juli brak onverwachts een wiek van de markante Goudriaanse Molen af, één van de grootste molens van ons land qua spanwijdte. Naast de roedebreuk, die bestaat uit twee wieken, is ook schade aan het dak en rietdek. De kosten worden geschat op €50.000,- Draag ook bij aan herstel van dit historische erfgoed.

  Bekijk project

  €3.015,00 gedoneerd van €5.000,00 doel

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.