Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Ceres: van molensteen tot meel!

  Noord-Holland
  Help Ceres aan een nieuwe kap, zodat de historische korenmolen uit Bovenkarspel, die grotendeels door brand werd verwoest, weer kan draaien en malen. Uw gift wordt verdubbeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds! Helpt u mee?

  Bekijk project

  €0,00 gedoneerd van €10.000,00 doel
 2. Geef De Dellen haar vleugels terug

  Groningen
  Van molen De Dellen, nog één van de laatste karakteristieke Oost-Groninger houtgedekte poldermolens, brak plotseling een roede. De schade is fors, oorzaak nog niet bekend. 'Geef onze dame haar vleugels terug!' en help mee De Dellen weer te laten draaien!

  Bekijk project

  €1.720,00 gedoneerd van €2.000,00 doel
 3. Nieuwe roeden voor de Laurentia

  Noord-Brabant
  De prachtig gelegen molen tussen Bakel en Milheeze, de Laurentia, is nodig toe aan groot onderhoud. Het laswerk van de stalen roeden, de beide spruiten en schoren zijn in slechte conditie. De roeden met hekwerk, schoren en spruiten worden vernieuwd zodat de Laurentia weer veilig kan draaien voor u. Helpt u mee?

  Bekijk project

  €2.215,00 gedoneerd van €2.750,00 doel
 4. Nieuw metselwerk voor De Kersenboom

  Zuid-Holland
  De Kersenboom, de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel mensen komen er voor een keur aan meelproducten al jaren, net als lokale warme bakker. Restauratie van metselwerk is hoognodig om regenwater buiten te houden en meer schade aan metsel- en binnenwerk te vermijden. Helpt u ook mee?

  Bekijk project

  €3.950,00 gedoneerd van €4.300,00 doel
 5. Nieuwe wieken voor Molen van Goudriaan

  Zuid-Holland
  Op 7 juli brak onverwachts een wiek van de markante Goudriaanse Molen af, één van de grootste molens van ons land qua spanwijdte. Naast de roedebreuk, die bestaat uit twee wieken, is ook schade aan het dak en rietdek. De kosten worden geschat op €50.000,- Draag ook bij aan herstel van dit historische erfgoed.

  Bekijk project

  €705,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 6. Nieuwe steenkraan voor De Zwaan

  Noord-Brabant
  Molen De Zwaan is er bijna! 140 vrijwilligers hebben in vijf jaar hun droom gerealiseerd. 20 september staat de opening gepland. Voor die tijd is er nog een serieuze financiële uitdaging. Met deze crowdfundingsactie wil de molen € 2.482, - ophalen voor een complete steenkraan. Levert u een bijdrage aan de ‘Laatste Loodjes’?

  Bekijk project

  €1.840,00 gedoneerd van €2.482,00 doel
 7. Nieuwe staart en trap voor De Rooie Wip

  Zuid-Holland
  Bij deze bijzondere wipmolen uit de 17e eeuw is veel werk aan de winkel. Onder andere zijn de staart en trap in slechte staat. De molen is met € 5.000,- al geholpen. Als dit wordt gehaald wordt het bedrag door het Prins Bernhard Cultuur Fonds verdubbeld. Met uw euro steunt u de molen dubbel. Helpt u mee dit project aan te pakken?

  Bekijk project

  €2.815,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 8. Nieuw rietdek voor Krijtmolen d’Admiraal

  Noord-Holland
  Ruim vijftig jaar geleden werd Krijtmolen d’Admiraal voor het laatst in een nieuwe jas gestoken. Het riet op de romp en kap werd aangebracht bij de grote restauratie in de jaren '60 en is nu dringend aan vervanging toe. Het Molenfonds doet een extra bijdrage bovenop een subsidie van provincie Noord-Holland om de Krijtmolen weer van nieuw te voorzien.

  Bekijk project

  €9.131,10 gedoneerd van €10.000,00 doel
 9. Nieuwe beplanking voor De Vlijt

  Overijssel
  Korenmolen De Vlijt heeft uw hulp nodig! De onderste helft van deze molen is bekleed met geteerde houten planken. Deze zijn aan dringend vernieuwing toe. De molenstichting is al een heel eind op weg om de benodigde € 84.000 binnen te halen, alleen voor de laatste loodjes is uw gift onmisbaar!

  Bekijk project

  €4.530,00 gedoneerd van €3.500,00 doel

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.