Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Draag een steentje bij aan een nieuwe keermuur

  Utrecht
  Aan de rivier het Gein bij Abcoude staat de Oostzijdse Molen. Door jarenlange onttrekking van het water in de polder is het waterpeil fors gedaald. Met grote gevolgen voor de molen. En met name voor de keermuur, die in slechte staat verkeert. Zonder keermuur zou het molenerf in het water zakken. Draagt u ook een steentje bij aan een nieuwe keermuur? Uw gift is van harte welkom!

  Bekijk project

  €987,50 gedoneerd van €5.000,00 doel
 2. ‘Het dak eraf’: een nieuw dak voor de Wilpermolen

  Gelderland
  De grootste stellingmolen van de provincie Gelderland heeft uw hulp nodig: op de gehele kap dient het riet te worden vervangen. Ook de houten stellingliggers en houten stellingdelen zijn toe aan vervanging. Na deze restauratie staat de Wilpermolen weer als een huis en is het vanaf de autosnelweg A1 weer een prachtig herkenbaar gezicht voor de volgende generaties en het dorp Posterenk. Draagt u ook bij?

  Bekijk project

  €3.606,00 gedoneerd van €6.000,00 doel
 3. Zet De Arend weer recht!

  Zuid Holland
  De fundering van korenmolen De Arend in Zuidland moet vernieuwd worden. De molen staat nu niet stevig genoeg op zijn stenen voet en daardoor beschadigt het metselwerk en het draaiende binnenwerk van de molen. Door de fundering te vernieuwen en duurzaam uit te voeren kan de molen de toekomst weer stevig tegemoet. Help je mee om De Arend niet scheef te laten zakken?

  Bekijk project

  €2.067,60 gedoneerd

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.