Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Zet De Arend weer recht!

  Zuid Holland
  De fundering van korenmolen De Arend in Zuidland moet vernieuwd worden. De molen staat nu niet stevig genoeg op zijn stenen voet en daardoor beschadigt het metselwerk en het draaiende binnenwerk van de molen. Door de fundering te vernieuwen en duurzaam uit te voeren kan de molen de toekomst weer stevig tegemoet. Help je mee om De Arend niet scheef te laten zakken?

  Bekijk project

  €510,00 gedoneerd
 2. Help De Haas aan een droge voet!

  Zuid-Holland
  Korenmolen De Haas is al eeuwen een markant herkenningspunt in Benthuizen. Maar met zo'n leeftijd komen ook gebreken. Als het regent, loopt het water helemaal van de top van de molen naar beneden langs de molenromp. Dit is heel slecht voor de gemetselde romp en de stelling. Om dat op te lossen moet er een gootsysteem worden aangelegd. Help jij ook om De Haas een droge voet te geven?

  Bekijk project

  €3.005,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 3. De Blauwe Steen moet weer malen

  Zuid-Holland
  !! Update !! Het doel is gehaald. Fantastisch nieuws, bedankt voor de alle donaties. Mocht je nog willen doneren, dat kan natuurlijk. De extra donaties besteden we aan het restaureren van een buil. Voor meer informatie hierover: www.delftsemolen.nl

  Bekijk project

  €10.917,45 gedoneerd van €10.000,00 doel
 4. Nieuwe roeden voor Kyck over den Dyck

  Zuid-Holland
  De historische stadsmolen Kyck over den Dyck in Dordrecht kan niet meer op de wind malen. De roeden vertonen ernstige schade. De molen verdient het om tijdens het 800-jarig bestaan van de stad te kunnen pronken. Helpt u mee?

  Bekijk project

  €1.800,00 gedoneerd van €3.000,00 doel
 5. Geef De Dellen haar vleugels terug

  Groningen
  Van molen De Dellen, nog één van de laatste karakteristieke Oost-Groninger houtgedekte poldermolens, brak plotseling een roede. De schade is fors, oorzaak nog niet bekend. 'Geef onze dame haar vleugels terug!' Help mee De Dellen weer te laten draaien!

  Bekijk project

  €14.018,00 gedoneerd van €10.000,00 doel

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.