Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Geef De Leeuw een nieuwe rieten kap!

  Overijssel
  Windkorenmolen De Leeuw is een baken aan de oostkant van Deventer, op de grens van Bathmen en Lettele. En - hij houdt het niet droog. De gehele kap is hoognodig aan onderhoud toe. Met name het riet, wat al zo’n zestig jaar meegaat, zal vervangen moeten worden. Al 165 jaar vervult de molen zijn functie. Nog wekelijks draaien de wieken en wordt er graan gemalen dat wordt verkocht. Helpt u ons De Leeuw een nieuwe kap te geven?

  Bekijk project

  €399,60 gedoneerd van €10.000,00 doel
 2. Zet De Arend weer recht!

  Zuid Holland
  De fundering van korenmolen De Arend in Zuidland moet vernieuwd worden. De molen staat nu niet stevig genoeg op zijn stenen voet en daardoor beschadigt het metselwerk en het draaiende binnenwerk van de molen. Door de fundering te vernieuwen en duurzaam uit te voeren kan de molen de toekomst weer stevig tegemoet. Help je mee om De Arend niet scheef te laten zakken?

  Bekijk project

  €1.724,50 gedoneerd
 3. Geef De Dellen haar vleugels terug

  Groningen
  Van molen De Dellen, nog één van de laatste karakteristieke Oost-Groninger houtgedekte poldermolens, brak plotseling een roede. De schade is fors, oorzaak nog niet bekend. 'Geef onze dame haar vleugels terug!' Help mee De Dellen weer te laten draaien!

  Bekijk project

  €14.238,00 gedoneerd van €16.000,00 doel

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.