Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden.
Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. Nieuw metselwerk voor De Kersenboom

  Zuid-Holland
  De Kersenboom, de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel mensen komen er voor een keur aan meelproducten al jaren, net als lokale warme bakker. Restauratie van metselwerk is hoognodig om regenwater buiten te houden en meer schade aan metsel- en binnenwerk te vermijden. Helpt u ook mee?

  Bekijk project

  €1.180,00 gedoneerd van €3.000,00 doel
 2. Nieuwe wieken voor Molen van Goudriaan

  Zuid-Holland
  Op 7 juli brak onverwachts een wiek van de markante Goudriaanse Molen af, één van de grootste molens van ons land qua spanwijdte. Naast de roedebreuk, die bestaat uit twee wieken, is ook schade aan het dak en rietdek. De kosten worden geschat op €50.000,- Draag ook bij aan herstel van dit historische erfgoed.

  Bekijk project

  €70,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 3. Nieuwe steenkraan voor De Zwaan

  Noord-Brabant
  Molen De Zwaan is er bijna! 140 vrijwilligers hebben in vijf jaar hun droom gerealiseerd. 20 september staat de opening gepland. Voor die tijd is er nog een serieuze financiële uitdaging. Met deze crowdfundingsactie wil de molen € 2.482, - ophalen voor een complete steenkraan. Levert u een bijdrage aan de ‘Laatste Loodjes’?

  Bekijk project

  €620,00 gedoneerd van €2.482,00 doel
 4. Nieuwe staart en trap voor De Rooie Wip

  Zuid-Holland
  Bij deze bijzondere wipmolen uit de 17e eeuw is veel werk aan de winkel. Onder andere zijn de staart en trap in slechte staat. De molen is met € 5.000,- al geholpen. Als dit wordt gehaald wordt het bedrag door het Prins Bernhard Cultuur Fonds verdubbeld. Met uw euro steunt u de molen dubbel. Helpt u mee dit project aan te pakken?

  Bekijk project

  €1.195,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 5. Nieuw rietdek voor Krijtmolen d’Admiraal

  Noord-Holland
  Ruim vijftig jaar geleden werd Krijtmolen d’Admiraal voor het laatst in een nieuwe jas gestoken. Het riet op de romp en kap werd aangebracht bij de grote restauratie in de jaren '60 en is nu dringend aan vervanging toe. Het Molenfonds doet een extra bijdrage bovenop een subsidie van provincie Noord-Holland om de Krijtmolen weer van nieuw te voorzien.

  Bekijk project

  €7.916,50 gedoneerd van €10.000,00 doel
 6. Geef aan De Ceres

  Noord-Holland
  Tijdens oudjaarsnacht raakte molen Ceres in Bovenkarspel zwaar beschadigd door een ernstige brand. Voor molenvrijwilligers en inwoners van het dorp een harde klap, want Ceres vertolkte een grote rol in de samenleving. Dáárom moet de molen snel terugkeren en worden gerestaureerd. Gun door te geven de Ceres een nieuw leven!

  Bekijk project

  €13.184,93 gedoneerd
 7. Nieuwe beplanking voor De Vlijt

  Overijssel
  Korenmolen De Vlijt heeft uw hulp nodig! De onderste helft van deze molen is bekleed met geteerde houten planken. Deze zijn aan dringend vernieuwing toe. De molenstichting is al een heel eind op weg om de benodigde € 84.000 binnen te halen, alleen voor de laatste loodjes is uw gift onmisbaar!

  Bekijk project

  €2.542,00 gedoneerd van €3.500,00 doel

Algemene donatie

U kunt ook alle molens in Nederland steunen met een algemene donatie. Uw bijdrage wordt dan ingezet voor molens die dringend (groot) onderhoud nodig hebben en hiervoor een goedgekeurde projectaanvraag hebben ingediend.