Een borstelbuil voor molen De Hoop

Molen De Hoop in Sprundel wil graag een borstelbuil om meel en bloem te zeven. Daardoor kan de molen in de komende periode zelf bloem, gries en zemelen gaan verkopen en de inkomsten vergroten. Op deze manier proberen we de molen voor Sprundel te behouden, want zonder molen De Hoop is Sprundel niet af. Met een borstelbuil kunnen wij het volledige maalproces van tarwekorrel tot bloem in de molen uitvoeren.

Geef de Sprundelse molen een kans

Molenvrijwilligers en -gidsen onderhouden onder leiding van de molenaar de molen en laten deze wekelijks draaien. De molen heeft een molenwinkeltje  “t Sprundels Meulewinkeltje” voor meelproducten en geschenkpakketjes met o.a Sprundelse streekproducten.

We leveren meel aan de plaatselijke bakker om Sprundels molenbrood, genaamd “Wiendfleppen”  te bakken. Naast de verkoop van producten kunnen de molenbezoekers tijdens rondleidingen uitleg krijgen over het volledige maalproces (van tarwekorrel tot bloem) en de werking van de borstelbuil.

Beleef Sprundel

Molen de Hoop vormt samen met onder andere de Pastorie, de parochie “Heilige Joannes de Doper”, het Fatimapark met de Geheimen van de Rozenkrans en Dorpshuis de Trapkes een van de pijlers van het toeristisch project “Beleef Sprundel” . Sprundel gaat arrangementen bieden waarin ook molen De Hoop een belangrijke rol kan spelen. Daarom is de borstelbuil een wens van de Molenstichting.

Sprundelse molenvrienden, plaatselijke ondernemers, spontane giften, een bijdrage van het Toeristisch Fonds Gemeente Rucphen en een eigen bijdrage van de Molenstichting hebben de basis gelegd voor de aanschaf van de borstelbuil, maar we hebben uw extra financiele steun hard nodig om door dit builproject molen De Hoop een bloemrijke toekomst te geven.

Geef voor de borstelbuil !

Reacties

Over de molen

Molen de Hoop
Molenerf 2, 4714 ET Sprundel
www.molensprundel.nl