Geef molen De Onderneming zijn wiekenkruis terug!

De 53 jaar oude stalen roeden van het wiekenkruis van molen De Onderneming zijn doorgeroest. Sinds mei 2017 staat de molen daarom om veiligheidsredenen stil, in molenaarstermen “in de lange rust”. Maar stilstand betekent voor de molen achteruitgang. Het wiekenkruis zal dus vervangen moeten worden.

Het plan is om de slechtste van de twee roeden te verwijderen en dan voorlopig met twee wieken in plaats van vier te gaan draaien totdat er genoeg geld bijeengebracht is voor de vervanging . Dit gaat ongeveer € 64.000 kosten, waarvan de vereniging “De Wieringer Molens” de helft voor haar rekening moet nemen. We doen dat door subsidie aan te vragen bij de provincie, De Hollandsche Molen en diverse andere fondsen, maar ook door een beroep te doen op u. Hopelijk heeft de molen dan in begin 2019 weer een compleet wiekenkruis. Met uw steun moet dat gaan lukken. Geef de molen zijn wiekenkruis weer terug. Steun daarom molen De Onderneming.

Uw euro is bovendien het dubbele waard!

Als we het doelbedrag halen, dan verdubbelt het Prins Bernard Cultuurfonds dat bedrag. Doneer daarom eenmalig een bedrag voor het herstel van het wiekenkruis.

Laat de molen De Onderneming niet met een half wiekenkruis draaien!

Help mee om de parel van Wieringen weer compleet te maken.

Meer weten kijk dan op de website van de Wieringer Molens of facebook van de Wieringer Molens.

Het Molenfonds is een initiatief van De Hollandsche Molen en bezit evenals de vereniging de ANBI-status. Voor meer informatie klik hier.

Reacties

Over de molen

Molen De Onderneming

Koningsweg 75, 1777 JR
Hippolytushoef, Noord-Holland
www.dewieringermolens.nl