De Vlijt heeft zijn gebit terug

Mede dankzij de crowdfundingsactie op Molenfonds.nl is het Stichting Stadskorenmolen De Vlijt gelukt om geld bijeen te krijgen voor een nieuw ‘gebit’ voor de molen. Het doel was om € 5.000  binnen te halen voor de aanschaf van nieuwe kammen voor het bovenwiel (het gebit). Eind 2017 stond de teller op € 5.150, waarmee het doel ruimschoots is gehaald. Hiermee is het einddoel, de terugkeer van De Vlijt als mosterdmolen weer een belangrijke stap dichterbij gekomen.

In de molen ontbrak bijna het gehele gaande werk. Inmiddels is al een groot deel ervan gemaakt. Zo zijn de verschillende onderdelen van een oude omgewaaide Deense molen (spoorwiel/koningsspil,rondsels) al opgeknapt  Ook is de grote maalstoel uit Ootmarsum aangepakt. Deze wordt onder meer  ingekort om er beter mee te kunnen werken.  Het nieuwe gaande werk moet ervoor zorgen dat de maalstoel net als vroeger weer mosterd op de wind kan malen. De tweede mosterdmolen van Nederland!

De bijdrage aan het nieuwe gebit wordt door De Hollandsche molen verdubbeld. De namen van de gulle gevers worden vermeld op een oude molenkam die in de molen komt te hangen, én zij krijgen een potje Meppeler Mosterd!

Meer weten over het Molenfonds?
De actie van De Vlijt is een van de projecten die met succes zijn afgerond bij het Molenfonds. Ook hierdoor weten steeds meer molenorganisaties de weg naar het Molenfonds te vinden. Het is dé manier om aan geld te komen voor verbetering en onderhoud.
Meer weten? Neem dan contact op via molenfonds.nl

Reacties

Over de molen

Molen de Vlijt

Sluisgracht 20, 7941 BW Meppel
www.molendevlijtmeppel.nl