De Vlijt

Een nieuw gebit voor de Vlijt

Het bovenwiel van molen de Vlijt in Meppel is helaas het enige wiel in deze grote maar wel heel erg lege molen. Geen gaande werk dus. Helemaal niets! Gelukkig komt daar spoedig verandering in, want de molen gaat over een poosje mosterd maken. Echte Meppeler mosterd.

Dankzij financiële hulp van de gemeente Meppel wordt molen de Vlijt dit jaar door molenmakers voorzien van al die molenonderdelen die er voor zorgen dat de molen straks op de wind kan malen.

 

Onderdelen van een oude omgewaaide Deense molen (spoorwiel/koningsspil,rondsels) zijn aangeschaft en worden opgeknapt en hergebruikt. Een grote maalstoel uit Ootmarsum zit al keurig in de lak te wachten op zijn taak.

Het nieuwe gaande werk moeten ervoor zorgen dat de maalstoel net als vroeger weer mosterd op de wind kan malen. De tweede mosterdmolen van Nederland!.

We zijn er bijna, maar  zoeken nog een bijdrage voor de aanschaf van nieuwe kammen voor ons bovenwiel. Een van de laatste financiële hobbels van ons project. Uw bijdrage wordt door de Hollandsche molen verdubbeld.

Als beloning voor de financiële hulp komt er in de Vlijt een (oude) molenkam te hangen met de naam van de gulle gever erop als herinnering en bij een toekomstig bezoek staat er een potje Meppeler Mosterd klaar! Wilt u meer weten, kijk dan op op de Nieuwsbrief van De Vlijt.

WIE HELPT ONS AAN EEN NIEUW “GEBIT” VOOR DE VLIJT?

Reacties


Over de molen

Molen de Vlijt

Sluisgracht 20, 7941 BW Meppel
www.molendevlijtmeppel.nl