Nieuwe kijk, doe, en ervaarzolder de Roos

Een nieuwe kijk-doe-ervaarzolder voor de Roos

De Delftse molen de Roos verdient het om meer over te weten, te leren en te ervaren! De Roos is een icoon van Delft: een nog werkende molen uit 1679. De duizenden jaarlijkse bezoekers, van jong tot oud, beleven de molen en komen zo meer te weten over molens, over de geschiedenis van De Roos zelf, over windkracht, het werk van de molenaar, het malen van graan en het gebruik van het meel. Ook is de Delftse molen uniek in de wereld: de enige molen die op een treintunnel staat. Ook het verhaal van de bouw van de spoortunnel en het optillen en weer neerlaten van de molen mag niet ontbreken in het verhaal.

deroos-kleurplaat

De Roos is als korenmolen het symbool voor de verbinding tussen het land (groeien en oogsten van graan) en de stad (malen en bakken van ons dagelijks brood). Belangrijk vinden we om dat mee te geven aan jonge generaties.

Voor dit alles willen we als molen De Roos een nieuw en bijdetijds educatieprogramma en informatiemateriaal maken en de educatiezolder opnieuw inrichten. Zodat jong en oud, Delftenaren en bezoekers van buiten Delft nog beter ervaren hoe bijzonder molen De Roos is. En waar gidsen hun verhaal nog beter kunnen vertellen.

De steun van iedereen die molens een warm hart toedraagt is dus heel welkom!

img_0769-kopie

Reacties

Over de molen

Molen de Roos

Phoenixstraat 112, Delft

http://www.delftsemolen.nl