De Nooit Gedacht heeft zijn nieuwe fokken!

De geldwervingsactie om de molen Nooit Gedacht in Warnsveld aan nieuwe fokken te helpen is een groot succes geworden. Op 21 april 2018 werd de actie afgesloten met het symbolisch opzeilen van de molen door wethouder Pennings van de gemeente Zutphen. Dé blikvanger van Warnsveld is weer een volwaardige molen en kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Het streefbedrag dat aan het begin van de actie ‘Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken’ in september 2017 was bepaald op € 15.000, werd ruim overschreden. Het uiteindelijke resultaat bedroeg ruim € 20.000!!
Dit succes was vooral te danken aan de inzet van het molenaarsteam onder leiding van vrijwillige molenaar Dirk-Jan Abelskamp. Dat ging ‘de boer op’ in Warnsveld, Zutphen en omgeving. Duidelijk werd dat de molen leeft onder de mensen in de regio want er werd met gulle hand gegeven. Maar ook in de rest van het land sprak de molen tot de verbeelding.

Molenfonds crowdfunding
Dat bewees De Hollandsche Molen. De vereniging plaatste het project op het crowdfundingsplatform van het Molenfonds. Via dit landelijke fonds kwamen talrijke giften binnen, onder meer van vele leden en donateurs van de vereniging.

De fokken, de gebogen houten profielen aan de wieken, verkeerde al lange tijd in slechte staat. Ze waren zo slecht dat langer draaien met de fokken onverantwoord was. Grote delen waren verrot en er waren al stukken afgebroken. Metalen strips hielden ze nog bij elkaar. Actie was hoog nodig.

Meer weten over het Molenfonds?
De actie van De Nooit Gedacht is een van de projecten die met succes zijn afgerond bij het Molenfonds. Ook hierdoor weten steeds meer molenorganisaties de weg naar het Molenfonds te vinden. Het is dé manier om aan geld te komen voor verbetering en onderhoud.
Meer weten? Neem dan contact op via molenfonds.nl

Reacties

Over de molen

Molen Nooit Gedacht
Warnsveld, Gelderland
www.molennooitgedacht.nl

Molen Nooit Gedacht