Laat De Roos niet ‘barsten’!

Molen De Roos in Delft staat er op het eerste gezicht mooi bij. Vrijwilligers laten de karakteristieke stellingkorenmolen vaak draaien en malen, bezoekers weten hem steeds beter te vinden en met de nieuwe huurders onderin de molen is er volop bedrijvigheid. De Roos brengt mensen in beweging.

Helaas ontstond er in dit ‘Rooskleurige’ beeld steeds meer barsten. Letterlijk dan, welteverstaan. Want wie de moeite neemt om de muren van het molengebouw van dichtbij te bekijken, zal merken dat het metselwerk onder de stelling er heel slecht uitziet. Sterker nog: op steeds meer plekken zijn kapotte stenen, uitgevallen voegen en zelfs scheuren zichtbaar. Om verder verval te voorkomen was dringend herstelwerk nodig.

De Roos muur en deur oude situatie juni 2016

Metselwerk herstellen is een kostbare aangelegenheid. Natuurlijk heeft eigenaar De Hollandsche Molen subsidies verkregen waarmee het overgrote deel van het restauratiewerk kan worden betaald. Maar dat was niet genoeg. Met behulp van een crowdfund-actie en een mailing onder de leden van de vereniging kon de benodigde 8.000 Euro gevonden worden.

Reacties