BankGiro Loterij Molenprijs
De Molenprijs is een van de grootste publieksprijzen van Nederland. Ieder jaar wint het molenproject dat de meeste publieksstemmen heeft gekregen. De winnaar van de BankGiro Loterij Molenprijs ontvangt € 50.000,- om het projectplan uit te voeren. De andere genomineerden ontvangen het aantal stemmen dat op hun project is uitgebracht in euro’s.

Hoe kan een molen zich opgeven voor de BankGiro Loterij Molenprijs?
Is er bij jou op de molen een aansprekend project? Dan kun je in aanmerking komen voor deelname aan de BankGiro Loterij Molenprijs. Denk bijvoorbeeld aan een restauratieproject,  een vervanging of reparatie van een molenonderdeel, het (ver)bouwen van een publieksinformatiecentrum, het plaatsen van informatiepanelen op- en rond de molen voor het publiek … of een andere lang gekoesterde wens.

Inschrijvingsperiode
De inschrijvingsperiode voor molenprojecten loopt tot en met 31 mei 2019. Hiervoor moet het aanmeldformulier worden ingevuld en per post of per e-mail naar De Hollandsche Molen gestuurd. Onder de wedstrijdvoorwaarden staan de regels waaraan het molenproject en de aanvrager moeten voldoen.

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Projecten
Bekijk welke molens de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de Molenprijs. De projecten van de afgelopen jaren: