Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden. Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

 1. ‘Het dak eraf’: een nieuw dak voor de Wilpermolen

  Gelderland
  De grootste stellingmolen van de provincie Gelderland heeft uw hulp nodig: op de gehele kap dient het riet te worden vervangen. Ook de houten stellingliggers en houten stellingdelen zijn toe aan vervanging. Na deze restauratie staat de Wilpermolen weer als een huis en is het vanaf de autosnelweg A1 weer een prachtig herkenbaar gezicht voor de volgende generaties en het dorp Posterenk. Draagt u ook bij?

  Bekijk project

  €3.641,00 gedoneerd van €6.000,00 doel
 2. Zet De Arend weer recht!

  Zuid Holland
  De fundering van korenmolen De Arend in Zuidland moet vernieuwd worden. De molen staat nu niet stevig genoeg op zijn stenen voet en daardoor beschadigt het metselwerk en het draaiende binnenwerk van de molen. Door de fundering te vernieuwen en duurzaam uit te voeren kan de molen de toekomst weer stevig tegemoet. Help je mee om De Arend niet scheef te laten zakken?

  Bekijk project

  €2.087,60 gedoneerd

Door uw steun gerealiseerd!

Het molenfonds werkt aan behoud en restauratie van molens in heel Nederland. Samen met uw donaties is al veel mogelijk gemaakt. Er zijn al vele molens waar het fonds met veel succes een project heeft afgerond. Bekijk direct hoe uw geld is besteed.

Bekijk ook welke molens u nog meer kunt steunen met een bijdrage.

Steun molens in Nederland

NEDERLAND

Wit u molens steunen in Nederland! Dat kan via het Molenfonds. Door uw steun is al veel gerealiseerd. Een kleine gift is een groot gebaar. En een groot plezier: want van draaiende en malende molens genieten we allemaal!Met uw steun blijft ons iconische cultureel erfgoed behouden. Dank!

Droge voeten voor De Haas

ZUID-HOLLAND
Onderdeel: gootsysteem

Korenmolen De Haas is al eeuwen een markant herkenningspunt in Benthuizen. Maar met zo'n leeftijd komen ook gebreken. Als het regent, loopt het water helemaal van de top van de molen naar beneden langs de molenromp. Dit is heel slecht voor de gemetselde romp en de stelling. Om dat op te lossen wordt er een gootsysteem aangelegd.

’t Hoog- en Groenland, Baambrugge

Grootscheeps restauratie van ’t Hoog- en Groenland

UTRECHT
Onderdeel: staart, wiekenkruis en riet

Het Utrechts Landschap gaat de karakteristieke poldermolen ’t Hoog- en Groenland in Baambrugge (Utrecht) grootscheeps restaureren. Bij de ongeveer 340 jaar oude molen worden delen van de staart vernieuwd en wordt het wiekenkruis gerepareerd. Vervolgens wordt deze achtkante bovenkruier opnieuw met riet gedekt en geschilderd. Tegelijk met de restauratie wordt het ophaalbruggetje, de enige toegang tot de molen, gerenoveerd.

De Roos

Meer maalcapaciteit voor De Roos

ZUID-HOLLAND
Onderdeel: maalsteen

De verrassing was groot toen tijdens de aanleg van de spoortunnel onder de molen, alweer zo’n 10 jaar geleden, twee molenstenen werden ontdekt die ooit waren gebruikt in de molen. Omdat de molen slechts over één werkend koppel maalstenen beschikt, is een tweede koppel hard nodig: de behoefte aan ambachtelijk gemalen graan groeit namelijk nog steeds. De twee worden opgeknapt, zodat ze weer geschikt zijn om volop te malen.

Kyck over den Dyck, Dordrecht

Wind in de zeilen van Kyck over den Dyck

ZUID-HOLLAND
Onderdeel: roeden

De historische stadsmolen Kyck over den Dyck in Dordrecht bleek niet meer in staat om op de wind malen. De roeden vertoonden ernstige schade. Om tijdens het 800-jarig bestaan van de stad te kunnen pronken, is geld geworven om de wind weer in de zeilen te krijgen.

Nieuwe steenkraan voor De Zwaan

NOORD-BRABANT

Molen De Zwaan in Vinkel heeft via crowdfunding een bedrag van € 2.497 binnengehaald voor een nieuwe steenkraan. Het streefbedrag is hiermee gehaald. De steenkraan wordt geplaatst in de volledig door vrijwilligers nieuw gebouwde molen. Mede door deze bijdrage kan de molen weer draaien.

De Rooie Wip krijgt nieuwe staart en trap

ZUID-HOLLAND
Onderdeel: staart en trap

Door een succesvolle crowdfundactie via het Molenfonds kan de bijna 400-jaar oude poldermolen De Rooie Wip in Hazerswoude de nieuwe staart en trap financieren en is hij weer klaar voor de toekomst. Het streefbedrag van € 5.000 werd gehaald en verdubbeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Nieuwe beplanking voor De Vlijt

OVERIJSSEL

De Vlijt in Marle heeft via de crowdfundactie van het Molenfonds het doel ruimschoots gehaald. De actie leverde ruim € 4.500 op, waar gestreefd werd naar € 3.500. Het streefbedrag wordt bovendien verdubbeld. De molen kan nu het groot onderhoud aan de beplanking aan de onderkant van het achtkant afronden, en weer jaren vooruit.

Nieuw metselwerk voor De Kersenboom

ZUID-HOLLAND

De crowdfundactie voor nieuw metselwerk voor korenmolen De Kersenboom in Rijsoord was een groot succes! Er werd maar liefst € 5.850 opgehaald, inclusief een verdubbelaar van € 1.500. Het streefbedrag van € 3.000 werd bijna verdubbeld. Het voeg- en metselwerk kan nu worden aangepakt, waar mee de enige nog malende korenmolen op Groot IJsselmonde weer jaren vooruit kan.

Help Ceres uit de brand!

NOORD-HOLLAND

Mede dankzij een succesvolle crowdfundactie via het Molenfonds werd ruim € 17.500 opgehaald  voor korenmolen Ceres in Bovenkarspel. De korenmolen werd in de jaarwisseling getroffen door vuurwerk en brandde grotendeels af. Het streefbedrag van € 10.000 werd ruimschoots gehaald. Het bedrag wordt onder meer gebruikt voor schoonmaakwerkzaamheden van brandschade.

Koutermolen krijgt nieuwe schoren!

ZEELAND
Onderdeel: staart

Groot succes in Hoedekenskerke. De actie voor de nieuwe schoren van de Koutermolen heeft meer dan € 3000 opgeleverd voor de Stichting De Koutermolen. De betrokken vrijwilligers hebben met man en macht gewerkt om de Koutermolen van nieuwe schoren voor de staart te kunnen voorzien. Ook is de verdubbelaar ingezet waarbij het totaal binnengehaalde bedrag op € 6000 komt.

Wind in de (nieuwe) zeilen voor de Oostmolen

ZEELAND
Onderdeel: molenzeilen

De actie voor de Oostmolen in Kloetinge is met succes afgerond en er is veel geld bijeengebracht! Door de inspanningen van de Stichting tot behoud van de molen te Kloetinge is er ruim € 14.000 opgehaald!! Een prachtig resultaat dat de vier prachtige nieuwe zeilen ruim kan dekken. Met deze zeilen kan de molen nog jarenlang naar hartelust draaien. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

De Vlijt heeft zijn gebit terug

DRENTHE
Onderdeel: fundering

Mede dankzij de crowdfundingsactie op Molenfonds.nl is het Stichting Stadskorenmolen De Vlijt gelukt om geld bijeen te krijgen voor een nieuw ‘gebit’ voor deze molen. Het doel was om € 5.000  binnen te halen voor de aanschaf van nieuwe kammen voor het bovenwiel (het gebit). Eind 2017 stond de teller op € 5.150, waarmee het doel ruimschoots is gehaald.

De Nooit Gedacht heeft zijn nieuwe fokken!

GELDERLAND
Onderdeel: fundering

De geldwervingsactie om de molen Nooit Gedacht in Warnsveld aan nieuwe fokken te helpen is een groot succes geworden. Op 21 april 2018 werd de actie afgesloten met het symbolisch opzeilen van de molen door wethouder Pennings van de gemeente Zutphen. Dé blikvanger van Warnsveld is weer een volwaardige molen en kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Molen De Onderneming

Succesvolle crowdfunding wiekenkruis De Onderneming

NOORD-HOLLAND

De crowdfundactie voor een nieuw wiekkruis voor De Onderneming in Hippolytushoef is geslaagd. Rien Eykelenboom, secretaris van de Stichting De Wieringer Molen is dan ook zeer tevreden: “De huis-aan-huis actie voor het wiekenkruis van de molen is zeer succesvol geweest. Met een opbrengst van € 6.616 is het streefbedrag van € 5.000 van de crowdfunding ruimschoots behaald.

Een nieuwe borstelbuil voor Molen De Hoop

NOORD-BRABANT

Mede door een succesvolle crowdfundactie heeft Molen De Hoop in Sprundel de beschikking over een borstelbuil om meel en bloem te zeven. Er werd circa € 1.000,- opgehaald. Daardoor kan de molen in de komende periode zelf bloem, gries en zemelen gaan verkopen en de inkomsten vergroten. Op deze manier kan de molen voor Sprundel behouden blijven.

Een veilige balie voor Windlust

ZUID-HOLLAND

Door een succesvolle crowdfundcampagne kan Molen Windlust in  Nieuwerkerk aan den IJssel de standaardafscherming van de balie veiliger maken, met name voor kleine en jonge bezoekers. Er werd € 1.502,- binnen gehaald via het Molenfonds waarmee het doel is gehaald. Hiermee kunnen extra latten van FSC hardhout aan de onderzijde worden geplaatst en geschilderd.