Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden. Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

TOTAAL: 8 PROJECTEN: DE DELLEN – DE LAURENTIA – DE KERSENBOOMDE GOUDRIAANDE ZWAANDE ROOIE WIPD’ADMIRAALDE VLIJT

 1. Ceres: van molensteen tot meel!

  Noord-Holland
  Help Ceres aan een nieuwe kap, zodat de historische korenmolen uit Bovenkarspel, die grotendeels door brand werd verwoest, weer kan draaien en malen. Uw gift wordt verdubbeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds! Helpt u mee?

  Bekijk project

  €0,00 gedoneerd van €10.000,00 doel
 2. Geef De Dellen haar vleugels terug

  Groningen
  Van molen De Dellen, nog één van de laatste karakteristieke Oost-Groninger houtgedekte poldermolens, brak plotseling een roede. De schade is fors, oorzaak nog niet bekend. 'Geef onze dame haar vleugels terug!' en help mee De Dellen weer te laten draaien!

  Bekijk project

  €1.720,00 gedoneerd van €2.000,00 doel
 3. Nieuwe roeden voor de Laurentia

  Noord-Brabant
  De prachtig gelegen molen tussen Bakel en Milheeze, de Laurentia, is nodig toe aan groot onderhoud. Het laswerk van de stalen roeden, de beide spruiten en schoren zijn in slechte conditie. De roeden met hekwerk, schoren en spruiten worden vernieuwd zodat de Laurentia weer veilig kan draaien voor u. Helpt u mee?

  Bekijk project

  €2.215,00 gedoneerd van €2.750,00 doel
 4. Nieuw metselwerk voor De Kersenboom

  Zuid-Holland
  De Kersenboom, de enige nog malende korenmolen in Groot IJsselmonde. Veel mensen komen er voor een keur aan meelproducten al jaren, net als lokale warme bakker. Restauratie van metselwerk is hoognodig om regenwater buiten te houden en meer schade aan metsel- en binnenwerk te vermijden. Helpt u ook mee?

  Bekijk project

  €3.950,00 gedoneerd van €4.300,00 doel
 5. Nieuwe wieken voor Molen van Goudriaan

  Zuid-Holland
  Op 7 juli brak onverwachts een wiek van de markante Goudriaanse Molen af, één van de grootste molens van ons land qua spanwijdte. Naast de roedebreuk, die bestaat uit twee wieken, is ook schade aan het dak en rietdek. De kosten worden geschat op €50.000,- Draag ook bij aan herstel van dit historische erfgoed.

  Bekijk project

  €705,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 6. Nieuwe steenkraan voor De Zwaan

  Noord-Brabant
  Molen De Zwaan is er bijna! 140 vrijwilligers hebben in vijf jaar hun droom gerealiseerd. 20 september staat de opening gepland. Voor die tijd is er nog een serieuze financiële uitdaging. Met deze crowdfundingsactie wil de molen € 2.482, - ophalen voor een complete steenkraan. Levert u een bijdrage aan de ‘Laatste Loodjes’?

  Bekijk project

  €1.840,00 gedoneerd van €2.482,00 doel
 7. Nieuwe staart en trap voor De Rooie Wip

  Zuid-Holland
  Bij deze bijzondere wipmolen uit de 17e eeuw is veel werk aan de winkel. Onder andere zijn de staart en trap in slechte staat. De molen is met € 5.000,- al geholpen. Als dit wordt gehaald wordt het bedrag door het Prins Bernhard Cultuur Fonds verdubbeld. Met uw euro steunt u de molen dubbel. Helpt u mee dit project aan te pakken?

  Bekijk project

  €2.815,00 gedoneerd van €5.000,00 doel
 8. Nieuw rietdek voor Krijtmolen d’Admiraal

  Noord-Holland
  Ruim vijftig jaar geleden werd Krijtmolen d’Admiraal voor het laatst in een nieuwe jas gestoken. Het riet op de romp en kap werd aangebracht bij de grote restauratie in de jaren '60 en is nu dringend aan vervanging toe. Het Molenfonds doet een extra bijdrage bovenop een subsidie van provincie Noord-Holland om de Krijtmolen weer van nieuw te voorzien.

  Bekijk project

  €9.131,10 gedoneerd van €10.000,00 doel
 9. Nieuwe beplanking voor De Vlijt

  Overijssel
  Korenmolen De Vlijt heeft uw hulp nodig! De onderste helft van deze molen is bekleed met geteerde houten planken. Deze zijn aan dringend vernieuwing toe. De molenstichting is al een heel eind op weg om de benodigde € 84.000 binnen te halen, alleen voor de laatste loodjes is uw gift onmisbaar!

  Bekijk project

  €4.530,00 gedoneerd van €3.500,00 doel

Door uw steun gerealiseerd!

Het molenfonds werkt aan behoud en restauratie van molens in heel Nederland. Samen met uw donaties is al veel mogelijk gemaakt. Er zijn al vele molens waar het fonds met veel succes een project heeft afgerond. Bekijk direct hoe uw geld is besteed.

Bekijk ook welke molens u nog meer kunt steunen met een bijdrage.

Koutermolen krijgt nieuwe schoren!

ZEELAND
Onderdeel: staart

Groot succes in Hoedekenskerke. De actie voor de nieuwe schoren van de Koutermolen heeft meer dan € 3000 opgeleverd voor de Stichting De Koutermolen. De betrokken vrijwilligers hebben met man en macht gewerkt om de Koutermolen van nieuwe schoren voor de staart te kunnen voorzien. Ook is de verdubbelaar ingezet waarbij het totaal binnengehaalde bedrag op € 6000 komt.

Wind in de (nieuwe) zeilen voor de Oostmolen

ZEELAND
Onderdeel: molenzeilen

De actie voor de Oostmolen in Kloetinge is met succes afgerond en er is veel geld bijeengebracht! Door de inspanningen van de Stichting tot behoud van de molen te Kloetinge is er ruim € 14.000 opgehaald!! Een prachtig resultaat dat de vier prachtige nieuwe zeilen ruim kan dekken. Met deze zeilen kan de molen nog jarenlang naar hartelust draaien. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

De Vlijt heeft zijn gebit terug

DRENTHE
Onderdeel: fundering

Mede dankzij de crowdfundingsactie op Molenfonds.nl is het Stichting Stadskorenmolen De Vlijt gelukt om geld bijeen te krijgen voor een nieuw ‘gebit’ voor deze molen. Het doel was om € 5.000  binnen te halen voor de aanschaf van nieuwe kammen voor het bovenwiel (het gebit). Eind 2017 stond de teller op € 5.150, waarmee het doel ruimschoots is gehaald.

De Nooit Gedacht heeft zijn nieuwe fokken!

GELDERLAND
Onderdeel: fundering

De geldwervingsactie om de molen Nooit Gedacht in Warnsveld aan nieuwe fokken te helpen is een groot succes geworden. Op 21 april 2018 werd de actie afgesloten met het symbolisch opzeilen van de molen door wethouder Pennings van de gemeente Zutphen. Dé blikvanger van Warnsveld is weer een volwaardige molen en kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Molen De Onderneming

Succesvolle crowdfunding wiekenkruis De Onderneming

NOORD-HOLLAND

De crowdfundactie voor een nieuw wiekkruis voor De Onderneming in Hippolytushoef is geslaagd. Rien Eykelenboom, secretaris van de Stichting De Wieringer Molen is dan ook zeer tevreden: “De huis-aan-huis actie voor het wiekenkruis van de molen is zeer succesvol geweest. Met een opbrengst van € 6.616 is het streefbedrag van € 5.000 van de crowdfunding ruimschoots behaald.

Een nieuwe borstelbuil voor Molen De Hoop

NOORD-BRABANT

Mede door een succesvolle crowdfundactie heeft Molen De Hoop in Sprundel de beschikking over een borstelbuil om meel en bloem te zeven. Er werd circa € 1.000,- opgehaald. Daardoor kan de molen in de komende periode zelf bloem, gries en zemelen gaan verkopen en de inkomsten vergroten. Op deze manier kan de molen voor Sprundel behouden blijven.

Een veilige balie voor Windlust

ZUID-HOLLAND

Door een succesvolle crowdfundcampagne kan Molen Windlust in  Nieuwerkerk aan den IJssel de standaardafscherming van de balie veiliger maken, met name voor kleine en jonge bezoekers. Er werd € 1.502,- binnen gehaald via het Molenfonds waarmee het doel is gehaald. Hiermee kunnen extra latten van FSC hardhout aan de onderzijde worden geplaatst en geschilderd.