Geven om molens is geven aan molens! Aan crowdfunding projecten kunt u direct een bijdrage leveren. U steunt dan een bepaalde restauratie of onderhoud aan een specifieke molen. Met direct zichtbaar resultaat na afronding van de werkzaamheden. Wilt u zelf een crowdfunding actie beginnen voor een molen? Klik dan hier.

  1. Nieuwe kijk, doe, en ervaarzolder de Roos

    Zuid-Holland
    De Delftse molen de Roos verdient het om meer over te weten, te leren en te ervaren! Voor de duizenden bezoekers, die er jaarlijks komen, willen we nieuw en bijdetijds informatiemateriaal maken en de educatiezolder opnieuw inrichten.

    Bekijk project

    €35,00 gedoneerd van doel €8.000,00

Door uw steun gerealiseerd!

Het molenfonds werkt aan behoud en restauratie van molens in heel Nederland. Samen met uw donaties is al veel mogelijk gemaakt. Er zijn al vele molens waar het fonds met veel succes een project heeft afgerond. Bekijk direct hoe uw geld is besteed.

Bekijk ook welke molens u nog meer kunt steunen met een bijdrage.

Koutermolen krijgt nieuwe schoren!

ZEELAND
Onderdeel: staart

Groot succes in Hoedekenskerke. De actie voor de nieuwe schoren van de Koutermolen heeft meer dan € 3000 opgeleverd voor de Stichting De Koutermolen. De betrokken vrijwilligers hebben met man en macht gewerkt om de Koutermolen van nieuwe schoren voor de staart te kunnen voorzien. Ook is de verdubbelaar ingezet waarbij het totaal binnengehaalde bedrag op € 6000 komt.

Wind in de (nieuwe) zeilen voor de Oostmolen

ZEELAND
Onderdeel: molenzeilen

De actie voor de Oostmolen in Kloetinge is met succes afgerond en er is veel geld bijeengebracht! Door de inspanningen van de Stichting tot behoud van de molen te Kloetinge is er ruim € 14.000 opgehaald!! Een prachtig resultaat dat de vier prachtige nieuwe zeilen ruim kan dekken. Met deze zeilen kan de molen nog jarenlang naar hartelust draaien. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

De Vlijt heeft zijn gebit terug

DRENTHE
Onderdeel: fundering

Mede dankzij de crowdfundingsactie op Molenfonds.nl is het Stichting Stadskorenmolen De Vlijt gelukt om geld bijeen te krijgen voor een nieuw ‘gebit’ voor deze molen. Het doel was om € 5.000  binnen te halen voor de aanschaf van nieuwe kammen voor het bovenwiel (het gebit). Eind 2017 stond de teller op € 5.150, waarmee het doel ruimschoots is gehaald.

Molen Nooit Gedacht

De Nooit Gedacht heeft zijn nieuwe fokken!

GELDERLAND
Onderdeel: fundering

De geldwervingsactie om de molen Nooit Gedacht in Warnsveld aan nieuwe fokken te helpen is een groot succes geworden. Op 21 april 2018 werd de actie afgesloten met het symbolisch opzeilen van de molen door wethouder Pennings van de gemeente Zutphen. Dé blikvanger van Warnsveld is weer een volwaardige molen en kan met de nieuwe fokken weer jarenlang op volle kracht malen.

Molen De Onderneming

Succesvolle crowdfunding wiekenkruis De Onderneming

NOORD-HOLLAND
Onderdeel: wiekenkruis

De crowdfundactie voor een nieuw wiekkruis voor De Onderneming in Hippolytushoef is geslaagd. Rien Eykelenboom, secretaris van de Stichting De Wieringer Molen is dan ook zeer tevreden: “De huis-aan-huis actie voor het wiekenkruis van de molen is zeer succesvol geweest. Met een opbrengst van € 6.616 is het streefbedrag van € 5.000 van de crowdfunding ruimschoots behaald.