Een veilige balie op Windlust

Molen Windlust in Nieuwerkerk Aan Den IJssel is een prachtige molen, die door jong en oud bezocht kan worden. We hebben gemerkt dat de standaard afscherming van de Balie – de rondgang rondom de molen –  voor kleine, over het algemeen, jonge bezoekers veiliger kan.

Er is gelukkig nog niets gebeurd maar we merken dat toezicht houden op de kleintjes steeds moeilijker wordt. Wij willen ervoor zorgen dat de veiligheid op de Balie toeneemt door het plaatsen van een of meer extra latten aan de onderzijde. Hierdoor word de opening waardoor mogelijk iemand zou kunnen vallen afgeschermd.

Deze latten moeten natuurlijk passen bij de latten die al gemonteerd zijn. Dit betekent het gebruik van FSC hardhout en na montage schilderen in de juiste kleur.

Gelukkig bezit de molen een aantal handige vrijwilligers, die het werk kunnen doen. Er is echter onvoldoende geld om de investering in het materiaal te doen. Vandaar dat wij een oproep doen aan molen-minnende mensen om met kleine en grotere donaties bij te dragen aan de kosten. De kosten zijn geraamd op ca 1500 euro. Wij willen graag zo snel als mogelijk beginnen om voor de zomer de Balie veiliger te hebben.

De actie start meteen en ons doel is om met de Nationale Molendag (2e zaterdag in mei) al zo ver te zijn dat we kunnen zeggen dat de molen veiliger is geworden.

Reacties

Over de molen

Molen Windlust

Molen Windlust
Nieuwerkerk aan de IJssel
www.kortenoord.nl